ERZURUM / PALANDÖKEN - Kazım Yurdalan İlkokulu

Ara

E-TWİNNİNG 2023 YILI KALİTE ETİKETLERİ AÇIKLANMIŞ OLUP SINIF ÖĞRETMENİMİZ CENNET DEMİRCİ VE OKUL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN YAKUP ÖZTÜRK'ÜN YÜRÜTÜCÜ OLDUĞU PROJELER ULUSAL KALİTE ETİKETİ ALMAYA HAK KAZANMIŞTIR.

Tüm işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' nü kutluyoruz.

Nis

Kıymetli Öğretmen arkadaşlarım ve Sevgili Öğrencilerim,

23 Nisan 1920’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Atatürk, 23 Nisan gününü, bayram yapalım diye çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu bayram dünyada var olan tek çocuk bayramıdır.

Meclisimiz, Kurtuluş Savaşı’nın en ateşli günlerinde açıldı. Birinci Dünya Savaşı’ndan yenik çıkan Osmanlı Devleti’nin içine düştüğü durumu, düşmanlar yurdumuzu paylaşmak için topraklarımıza nasıl saldırdıklarını ve vatanımızı nasıl paylaştıklarını biliyoruz. Atatürk Samsun’a çıkarak kurtuluş mücadelesinin ilk adımını attı. Amasya’ya, Erzurum’a ve Sivas’a giderek milli birlik ve beraberlik ışığını yaktı.

Mustafa Kemal Atatürk, düşmanı topraklarımızdan, ancak savaşarak atacağımıza inanıyordu. 23 Nisan 1920 günü, Ankara’da meclisimizin ilk toplantısı yapıldı. Padişah İstanbul’da, milletin vekilleri ise Ankara’daydı. Artık padişahın hiçbir etkinliği kalmamıştı. Çünkü bu millet, ulusal egemenliğini kazanmak istiyordu. Ulusal egemenlik kayıtsız şartız milletindi. Bu Meclis Ulusal egemenliği kayıtsız şartsız millete vermişti.

Sevgili Öğrencilerim,

Her zaman birlik ve beraberlik içinde olalım. Milli birliğimizi ve beraberliğimizi kimsenin bozmasına fırsat vermeyelim. Bizi biz yapan Çanakkale Savaşı’nı, Kurtuluş Savaşı’nı, Kıbrıs Savaşı’nı unutmayalım.

Çocuklar, gün sizin gününüz. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve bizlerin sizlerden beklentisi, ülkemizi dünyanın en güçlü ülkesi yapmak için çalışmanızdır. Hızla değişen bu dünyada ülkemizin adını bilimde, fende, teknolojide, sanayide ve en önemlisi eğitimde altın harflerle yazdırmanızdır.

Hepinizin bayramını en içten duygularla kutlar, sevgi ve saygılar sunarım.
          Bayramımız  hepimize kutlu olsun!..

Nis

İlçe Kaymakamımız sayın Uğur TUTKAN ve ilçe milli eğitim müdürümüz sayın Seyfullah KARAPINAR okulumuzu ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundular.